Kommentoi JUFO-paneelien ehdottamia muutoksia tasoluokkiin 2 ja 3

22.6.2022
Kuvituskuva, jossa kaksi post it -lappua työpöydällä. Lapuissa lukee: "Muutokset JUFO-tasoihin 2 ja 3. Kommentoi 31.8. mennessä!".

Paneelien ehdottamat muutokset JUFO-luokitukseen ovat nyt nähtävillä JUFO-portaalissa.

Julkaisufoorumin asiantuntijapaneelit ovat kevään 2022 aikana valmistelleet alustavat ehdotuksensa muutoksista tasoluokkiin 2 ja 3. Työ on osa neljän vuoden välein tehtävää tasoluokkien 2 ja 3 uudelleenarviointia. 

Tasoluokkien 2 ja 3 kiintiöitä on laajennettu, joten paneelit ovat voineet entistä paremmin huomioida eri alojen kanavia tasoluokissa  2 ja 3. Paneelit ehdottavat kaikkiaan 880 nostoa tasoluokkaan 2 ja 593 nostoa tasoluokkaan 3. Vastaavasti laskuja tasoluokista 2 ja 3 on ehdotettu yhteensä vain 37 kanavalle.

Lähtökohtana päivitystyölle olivat tiedeyhteisöltä saapuneet ehdotukset sekä eri tieteenalojen tasapuolinen edustus korkeammissa tasoluokissa. Paneelit hyödynsivät arvioinnin tukena myös laatu- ja vaikuttavuusindikaattoreita.

Paneelien ehdottamat muutokset ovat nähtävillä JUFO-portaalissa (edellyttää kirjautumista). Portaalia on uudistettu kevään aikana ja paneelien ehdottamat muutokset julkaisukanavien nykyisiin tasoluokkiin löytyvät sarakkeesta “uusi taso”. Lisää hakuehtoja -valikosta löytyy myös uusi rajausvaihtoehto “Uusi taso -ehdotukset”, jolla saa rajattua näkyviin vain ne kanavat, joihin paneelit ovat ehdottaneet tasoluokan muutosta.

Tiedeyhteisöllä on mahdollisuus kommentoida paneelien ehdottamia muutoksia julkaisukanavien tasoluokkiin tekemällä muutosehdotuksia JUFO-portaalin kautta (ehdota perustellusti sitä tasoluokkaa, johon kanava kuuluisi mielestäsi sijoittaa). Ehdotuksia voi tehdä elokuun loppuun saakka.

Julkaisufoorumin paneelit viimeistelevät luokituksensa syksyn 2022 aikana, joten alustavasti ehdotettuihin tasoluokkiin voi vielä tulla muutoksia. Paneelien syksyllä vahvistamat muutokset tasoluokkiin 2 ja 3 julkaistaan ja ne tulevat voimaan vuoden 2023 alusta.

Lisätietoa luokitteluperusteista ja tasoluokkien kiintiöistä.

Kuva: Lukas, Pexels.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös