JUFO-portaalin saavutettavuusseloste

Viimeksi päivitetty 4.6.2024

Tämä on JUFO-portaalin saavutettavuusseloste. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 31.5.2024.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää WCAG 2.1 AA -tason kriittiset saavutettavuusvaatimukset osittain. Saavuttavuuden tila perustuu itsearvioon.

Ei saavutettava sisältö

Ylä- ja alapalkin sekä sinisten painikkeiden valkoisen tekstin kontrasti ei ole riittävä

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.4.3 Kontrasti (minimi)

Syy noudattamatta jättämiselle: Vaatimusta vastaava kehitystyö ei ole vielä valmis. Palvelu saatetaan vaatimuksen kuvailemalla tavalla saavutettavaksi vuoden 2024 aikana.

Hakuehtojen yhteydessä esiintyy tyhjiä nimilappuja

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.4.6 Otsikot ja nimilaput

Syy noudattamatta jättämiselle: Palvelun hyödyntämä käyttöliittymäkirjaston versio tuottaa turhia tyhjiä nimilappuja. Samasta syystä joillakin hakuelementeillä on kaksi nimilappua, joista toinen on tyhjä. Ongelma on korjattu käyttöliittymäkirjaston seuraavassa versiossa. Käyttöliittymäkirjaston päivitys on osa sivuston kehittämissuunnitelmaa ja palvelu saatetaan vaatimuksen kuvailemalla tavalla saavutettavaksi viimeistään vuoden 2025 aikana.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen julkaisufoorumi(at)tsv.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000