FinELib-etuudet JUFO-portaalissa

27.10.2022
Kuvituskuva kirjahyllyistä.

JUFO-portaalissa on nyt mahdollista tarkastella, mitkä lehdet kuluvat FinELib-etuuden piiriin.

JUFO-portaaliin on toteutettu kuluneen vuoden aikana merkittäviä uudistuksia avoimen saatavuuden tietopohjaan. Uudistusten myötä portaalissa on mahdollista rajata haku niihin julkaisukanaviin, jotka mahdollistavat välittömän avoimen saatavuuden. Yksi vaihtoehdoista on haun rajaaminen FinELib:n avoimen julkaisemisen sopimusten piiriin kuuluviin lehtiin.

FinELib on suomalaisten korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja kirjastojen konsortio, joka neuvottelee näiden puolesta avoimen julkaisemisen mahdollistavia sopimuksia kustantajien kanssa. Sopimukset mahdollistavat avoimen julkaisemisen sopimuksen piiriin kuuluvissa lehdissä joko täysin maksuttomasti tai alennetulla kirjoittajamaksulla (APC - Article Processing Charges). 

FinELib-sopimusten piiriin kuuluvat lehdet voi hakea JUFO-portaalissa rajaamalla hakua Avoin saatavuus -valikosta löytyvän FinELib-vaihtoehdon avulla. Sopimusten kattamat lehdet on myös merkitty vihreällä täpällä hakutulokset esittävän taulukon FINELIB-sarakkeessa (kts. kuva alla). 

Jos olet kiinnostunut julkaisemaan sopimuksen piiriin kuuluvassa lehdessä, ota yhteyttä organisaatiosi kirjastoon tai tietopalveluihin, josta saat lisätietoja. FinELib:n Julkaise avoimena -sivulta löytyy tietoa kustantajakohtaisista sopimuksista, etuuksista, ja sekä niiden piiriin kuuluvista organisaatioista.

JUFO-portaalin hakusivu.
FinELib-etuuden piiriin kuuluvat lehdet löytyvät JUFO-portaalista joko hakua rajaamalla tai tarkistamalla, onko lehden kohdalla vihreä täppä hakutulostaulukon FINELIB-sarakkeessa.

Pääkuva:  Mentatdgt, Pexels.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös