Sherpa Romeo -työpajat syksyllä 2022

Kuvituskuva puisesta pöydästä, jolla on puutyökaluja ja luonnoslehtiö. Kuvassa näkyy myös henkilön kädet lehtiön molemmin puolin, henkilö pitää kynää toisessa kädessään.
Alkaa
Loppuu

Jisc ja TSV ovat aloittaneet yhteistyön kannustaakseen kotimaisia tiedelehtiä ja -kustantajia rekisteröimään avoimen saatavuuden politiikkansa Sherpa Romeo -palveluun (englanniksi). Sherpa Romeo on verkkopalvelu, jossa on mahdollista tarkastella sinne rekisteröityjen lehtien ja kustantajien avoimen saatavuuden politiikkaa. Palvelu on tiedeyhteisölle yhä tärkeämpi, sillä tarve avoimien julkaisukanavien tunnistamiseen kasvaa jatkuvasti.

Jisc, Julkaisufoorumi ja julkaisupalvelut auttavat tämän projektin puitteissa rekisteröitymisestä kiinnostuneita lehtiä ja kustantajia hakemaan palvelun käyttäjiksi tarjoamalla ohjeistusta sekä järjestämällä työpajoja syksyn 2022 aikana. Työpajoja järjestetään kolme:

  • Ke 31.8.2022 klo 13-15
  • Ti 27.9.2022 klo 13-15
  • Ma 28.11.2022 klo 13-15

Kunkin työpajan ohjelma on sama ja ne pidetään osittain englanniksi. Työpajoihin on mahdollista osallistua joko etäyhteydellä tai Tieteiden talolla Helsingissä (paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä).

Työpajoihin voi ilmoittautua LimeSurvey-lomakkeella tästä. Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoja osallistumiseen liittyen sähköpostitse. Kysymykset ja lisätietoja: julkaisufoorumi@tsv.fi.

Kuva: Ono Kosuki, Pexels.

Osallistuminen
Paikan päällä
Verkossa
Tapahtuman teemat