Lisäyksiä Julkaisufoorumiin tasolle 1

Tiedotteet   9.12.2015 14.07

Vuoden 2015 neljäs ja viimeinen täydennysarviointi on vahvistettu. Täydennysarvioinnissa oli tällä kertaa mukana 360 tasolle 1 ehdolla olevaa julkaisukanavaa. Julkaisufoorumin asiantuntijapaneelit hyväksyivät näistä 111 foorumia tasolle 1. Lisäksi tietokantaan lisättiin joitakin julkaisukanavia, jotka jatkavat toimintaansa uudella nimellä.

Lista arvioiduista julkaisukanavista löytyy oheisesta FileExcel-tiedostosta. Julkaisukanavien täydelliset tiedot löytyvät julkaisukanavahausta

Tässä täydennysarvioinnissa oli mukana:

  • tiedeyhteisön jäsenten ehdottamia, aiemmin arvioimattomia julkaisukanavia
  • yliopistollisten sairaaloiden ja ammattikorkeakoulujen OKM:lle raportoimasta julkaisudatasta tunnistettuja, aiemmin arvioimattomia julkaisukanavia
  • tasolle 1 tai 0 luokittuja kanavia, joita on ehdotettu laskettavaksi tai nostettavaksi
  • tasolle 1 luokittuja ns. predatory open access -lehtiä, jotka ovat jääneet viime keväänä käsittelemättä tai jotka on tunnistettu vasta edellisen arvioinnin jälkeen (lue lisää predatory open access -lehtien arvioinnista)

Seuraava täydennysarviointi alkaa ensi vuoden alussa. Tarkka aikataulu ei tällä hetkellä ole selvillä, sillä tarkoituksena on siirtyä vuoden 2016 alussa jatkuvasti käynnissä olevaan täydennysarviointiin. Jatkuvan täydennysarvioinnin myötä julkaisukanavien käsittely tulee nopeutumaan. Asiasta tiedotetaan lisää, kun aikataulu tarkentuu.