JUFO-portaali parantaa tiedeyhteisön osallistumismahdollisuuksia

Tiedotteet   17.5.2016 11.12   Päivitetty 17.5.2016 14.29

Julkaisufoorumissa virtaviivaistetaan tietoteknisiä palveluita keskittämällä kaikki toiminnot yhteen paikkaan, JUFO-portaaliin. Palvelu toteutetaan toistaiseksi ainoastaan panelistien käytössä olevan verkkoportaalin yhteyteen. JUFO-portaalissa voi hakea julkaisukanavien tietoja sekä ehdottaa uusia julkaisukanavia arvioitavaksi. Myös muutosehdotukset julkaisukanavien tasoluokkiin ja kuvailutietoihin onnistuvat portaalissa. Käytettävissä ovat siis samat perustoiminnot kuin ennenkin, mutta uusi ohjelmisto tarjoaa mahdollisuuden käyttöliittymän paranteluun.

Tavoitteena on myös lisätä tiedeyhteisön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia luomalla portaaliin niin sanottu tutkijan näkymä. Portaaliin pääsee kirjautumaan HAKA-tunnuksilla, ORCID-tunnuksilla tai luomalla itselleen järjestelmän sisäiset tunnukset. Hakujen ja muutosehdotusten lisäksi tutkijat voivat tehdä portaalissa omia tieteenaloittaisia julkaisukanavalistoja ja -rankingeja. Näin saadaan paneelien arviointityön tueksi entistä laajemmin tietoa julkaisukanavien arvostuksesta tiedeyhteisössä. Uudistus toteutetaan yhteistyössä CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa, ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2016 aikana.
 

KUVA. Kirjautumisvaihtoehtoja on useita. Kaikille käyttäjille avoin julkaisukanavahaku toimii JUFO-portaalin yhteydessä ilman kirjautumista, kuten tähänkin saakka.