Raportit ja dokumentit

Julkaisufoorumiluokituksen käyttöohje: ei yksittäisen tutkijan arviointiin

Julkaisufoorumiluokituksen käyttöohjetta on päivitetty. Päivitetty osuus koskee luokituksen käyttöä yliopistojen rahoitusmallissa. Ohjeessa todetaan, ettei luokitus sovellu yksittäisen tutkijan arviointiin tai tieteenalojen väliseen vertailuun. Lisäksi ohjeessa kuvataan Julkaisufoorumin tasoluokat ja käyttö yliopistojen rahoitusmallissa.

Esitys "Open access publishing and the question of quality" 25.8.2017

Esitys avoimen julkaisemisen indikaattoreista, niiden käytöstä Julkaisufoorumissa sekä avointen julkaisukanavien sijoittumisesta JUFO-luokituksessa. Esityksen sisältö on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla, eli se on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa lisenssin mukaisilla ehdoilla.

Esitys Julkaisufoorumin taustoista ohjausryhmän kokouksessa 2.3.2016

Uuden ohjausryhmän ensimmäisessä kokouksessa 2.3.2016 esiteltiin Julkaisufoorumin taustoja, kehitystä ja luokituksessa tapahtuneita muutoksia mm. havainnollistavien taulukoiden avulla. Esityksen sisältö on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla, eli se on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa lisenssin mukaisilla ehdoilla.

Esitys "Tiedekustantajien vertaisarviointikäytännöt ja näkemyksiä Julkaisufoorumista" 5.6.2015

Kokemuksia tieteellisestä kirjoittamisesta ja julkaisemisesta -seminaarissa 5.6.2015 pidetty esitys, jossa käsitellään kotimaisten tiedekustantajien vertaisarviointikäytänteitä sekä heidän näkymyksiään Julkaisufoorumin ja rahoitusmallin vaikutuksista kustannustoimintaan. Esityksen sisältö on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla, eli se on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa lisenssin mukaisilla ehdoilla.

Julkaisufoorumi-luokituksen käyttöohje 1.1.2015

Käyttöohjeessa määritellään tasoluokkien 1, 2 ja 3 kriteerit, luokituksen käyttötarkoitus sekä käyttö yliopistojen rahoitusmallissa. Teksti on suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi.

Julkaisufoorumi-hankkeen (2010-2012) loppuraportti

Raporttiin on koottu keskeiset tiedot Julkaisufoorumi-hankkeen taustasta ja toteutuksesta, ensimmäisen luokituksen (2012) valmistelusta ja luokituksen käytöstä. (Myös käännösversiot ruotsiksi ja englanniksi.)