Raportit ja dokumentit

Julkaisufoorumiluokituksen käyttöohje: ei yksittäisen tutkijan arviointiin

Julkaisufoorumiluokituksen käyttöohjetta on päivitetty. Päivitetty osuus koskee luokituksen käyttöä yliopistojen rahoitusmallissa. Ohjeessa todetaan, ettei luokitus sovellu yksittäisen tutkijan arviointiin tai tieteenalojen väliseen vertailuun. Lisäksi ohjeessa kuvataan Julkaisufoorumin tasoluokat ja käyttö yliopistojen rahoitusmallissa.

Esitys Julkaisufoorumin taustoista ohjausryhmän kokouksessa 2.3.2016

Uuden ohjausryhmän ensimmäisessä kokouksessa 2.3.2016 esiteltiin Julkaisufoorumin taustoja, kehitystä ja luokituksessa tapahtuneita muutoksia mm. havainnollistavien taulukoiden avulla. Esityksen sisältö on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla, eli se on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa lisenssin mukaisilla ehdoilla.

Esitys “'Predatory OA' and the Publication Forum classification" ATT-osaajakoulutuksessa 20.4.2016

ATT-osaajakoulutuksessa Oulussa 20.4.2016 pidetty esitys "saalistajalehtien" käsittelystä Julkaisufoorumissa. Esityksen sisältö on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla, eli se on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa lisenssin mukaisilla ehdoilla.

Esitys "Tiedekustantajien vertaisarviointikäytännöt ja näkemyksiä Julkaisufoorumista" 5.6.2015

Kokemuksia tieteellisestä kirjoittamisesta ja julkaisemisesta -seminaarissa 5.6.2015 pidetty esitys, jossa käsitellään kotimaisten tiedekustantajien vertaisarviointikäytänteitä sekä heidän näkymyksiään Julkaisufoorumin ja rahoitusmallin vaikutuksista kustannustoimintaan. Esityksen sisältö on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla, eli se on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa lisenssin mukaisilla ehdoilla.